KURSER I QIGONG, TAIJI & MEDITATION VÅRTERMINEN 2019


7 februari kl 17.30-20:30 QIGONG & MEDITATION

Vattendraken av De fem drakarna

Kursen hålls på E2elements, Karlbergsv 55

Priset är 350 kr


17 februari Heldag kl 10-17 i Taiji quan, The hidden immortal

Vi övar på De åtta första rörelserna i Xinxian taiji quan och börjar på den långa formen.

Nya och mer erfarna utövare är välkomna

Hälsans hus, terassen på Fjällg 23 B

Priset är 1400 kr och anmälan med betalning ska göras två veckor före kursen.


26 februari kl 8-11 QIGONG & MEDITATION, Tranan flyger mm

Birkagården, Karlbergsv 86 B

350 kr


5 mars kl 8-11 QIGONG 6 MEDITATION

På Birkagården, Karlbergsv 86 B

350 kr


31 mars Heldag kl 10-17 QIGONG & MEDITATION, DE FEM DRAKARNA

På E2 elemets, Karlbergsv 55.

Priset är 1400 kr och betalas två veckor före kursen


30 april kl 8-11 QIGONG & MEDITATION

På Birkagården, Karlbergsv 55.

Priset är 350 kr.


Anmäl genom att mejla jana@odlalivet.se och sätt in kursavgift på odlalivets nordeakonto 116 38 10-3. Till tretimmars workshopen kan det vara bra att anmäla senast dagen före.


HELANDE RYTMER, Trum workshop med De fem elementens rytmer 23-25 augusti

Rytmerna för De fem elementen som vi kommer trumma kommer från Dagara folket i västra Afrika, de använder sig av De fem elementen i sin medicin på liknande sätt som den kinesiska medicinen.

Jana kommer att gå igenom de fem elementen och lära ut qigong.

Kristina Aspeqvist är en mästare i afrikanska trummor och undervisar i trummandet och rytmerna.

titta på www.rythmworks.se

En kurs som garanterat höjer livsandarna och glädjen.

mer info om detta kommer i januari


 QIGONG PÅ AMORGOS I GREKLAND 9-15 september


En ny kurs på den vackra ön Amorgos, känd från filmen Det stora blå.

Ön har färre turister än de flesta öar, fina vandringsstråk och kristallklart vatten. Man anländer den 8 och reser den 16 så det blir sju heldagar med qigong. Bäst är att ta sig till Aten och därifrån med båt till Amorgos. Båttidtabellen har ännu inte kommit, så man kan avvakta med att köpa biljett till Aten. Hotellet ligger precis vid stranden. Upplägget blir ungefär ett pass på stranden före frukost, efter frukost kl 10-12 och på eftermiddagen kl 16-18, vi övar i en yogastudio nära havet.

Priset för dubbelrum är 25 euro per natt.

Priset för qigongkursen är 5800 kr, varav anmälningsavgiften är 800 kr. Kursen är redan bokad till över två tredjedelar - anmäl dig snarast.


 

 

 

  QIGONGRESOR TILL KINA


Två uppskattade andliga hälsoresor till Kina. De som deltagit på dessa resor känner sig stärkta till kropp, själ och ande. 

QIGONGRESA TILL WUDANG SHAN, ca 29 augusti- 12september 2020

Wudang shan har varit ett mål för daoistiska pilgrimer i många hundratals år. De vackra och stämningsfulla området är ett naturskyddat område som även utnämnts till unesco världkultuarv.
Vi håller till på Zixiao gong, Purpurmolnets palats, känt för att vara platsen där taiji quan grundades. Där får vi undervisning av en daoistisk mästare och vi kan lyssna på recitationerna och ceremonierna i temlet. Vi äter också samma fina vegetariska kost som de nunnor och munkar som bor i templet.
Två veckor som för en bortom tid och rum och dessutom får man en bra grund i qigong som gör att man kan fortsätta öva på egen hand. Det är två övernattningar i Beijing.

Det finns någon enstaka plats kvar, maila för mer info.

EN ANDLIG HÄLSORESA TILL TVÅ HELIGA BERG, ett lamabuddhistiskt och ett daoistiskt. Där övar vi meditation, qigong och vandrar för att få en djupare inlevelse i dessa andliga världar. Vi får möjlighet att träffa daoistiska mästare och buddhistiska lamor.
Vi får även ett smakprov på lite av kinas traditionella kultur i form av lektioner i matlagning, kalligrafi och musik.

Resan går till Sichuan och Yunnanprovinserna i västra Kina.  I Sichuan besöker vi Qingcheng shan, det berg där daoismens grundare Zhang Daoling verkade under Östra Han dynastin, för nästan två tusen år sedan. Vi kommer bo på Shangqing gong, Höga klarhetens palats, där det bor daoistiska nunnor och munkar. Där övar vi qigong och vandrar i berget. På templet serveras vegetarisk kost.

Efter sex nätter på Qingcheng shan flyger vi till Shangrila, en tibetansk stad i Yunnanprovinsen på över tretusen meters höjd, där vi besöker det största lamabuddistiska templet utanför Tibet. Sedan beger vi oss till Feilai si, där Meili xueshan (Kawa karpo på tibetanska) är beläget - en bergstopp på 6700 meter som vissa säger är det vackraste man kan skåda. Platsen är mycket helig för buddhister som reser hit på pilgrimsresor, då de även vandrar till den närliggande MIngyongglaciären. Under resan ska även vi besöka glaciären och dess kringliggande tempel.

Ifrån Shangrila flyger vi till Kunming, en stad på tvåtusen meters höjd, där vi stannar i tre nätter. Där kommer vi öva i parken om morgnarna, besöka varma källor och få välgörande massagebehandlingar.

Resan är 18 dagar med två övernattningar i Beijing, en på ditvägen och en på hemvägen.


Hälsoresor till Yunnan provinsen