VÅRENS QIGONG WORKSHOPS 

QIGONG & MEDITATION, följande tisdag förmiddagar kl 9-11

21 januari

18 februari

17 mars INSTÄLLT PGA SMITTORISK

Varje tillfälle kostar 250 kr och hålls på Birkagården, Karlbergsv. 86.

QIGONG & MEDITATION två onsdag kvällar kl 17.30-19.30

29 januari DE FEM DRAKARNA

25 mars TIGERNS FORM  INSTÄLLT PGA SMITTORISK

Varje tillfälle kostar 300 kr och hålls på Elements, Karlbergsv. 55.

QIGONG & MEDITATION HELGRETREAT PÅ DALARÖ 22-23 FEBRUA

fullbokad


QIGONG & MEDITATIONS RETRÄTT I HALLAND 29 APRIL- 3 MAJ- INSTÄLLT

Vi kommer varva den sittande meditationen med qigong under tystnad på dagstid. 

Vi övar qigong utomhus om vädret tillåter, den sittande meditationen sker inomhus.

Dagsprogrammet är på ett ungefär en timmas pass före frukost, två timmar på förmiddag, liten siesta efter lunch, ungefär två timmar på eftermiddagen och en timmas pass på kvällen, ett beprövat och väldigt uppskattat koncept.

Maten är god vegansk.

Reträtten hålls på Tokalynga Teaterakademi som ligger vackert bland halländska fält och åkrar.

läs mer på teateralbatross.se

Kursen startar kl 15 den 29 april och avslutas kl 14 den 3 maj. 

Pris för kurs, mat och logi är 6300 kr.

För en säker plats kan man föranmäla genom att betala 300 kr nu, och resten av avgiften före den 8 april.


Anmäl dig genom att betala avgiften till Odlalivets Nordeakonto 116 38 10-3 och meddela mig på 070-734 88 00 eller jana@odlalivet.se.

Hjärtligt välkomna

Jana

 

QIGONGRESOR TILL KINA


Två uppskattade andliga hälsoresor till Kina. De som deltagit på dessa resor känner sig stärkta till kropp, själ och ande. 

QIGONGRESA TILL WUDANG SHAN, ca 27 augusti- 10september 2021

Wudang shan har varit ett mål för daoistiska pilgrimer i många hundratals år. De vackra och stämningsfulla området är ett naturskyddat område som även utnämnts till unesco världkultuarv.
Vi håller till på Zixiao gong, Purpurmolnets palats, känt för att vara platsen där taiji quan grundades. Där får vi undervisning av en daoistisk mästare och vi kan lyssna på recitationerna och ceremonierna i temlet. Vi äter också samma fina vegetariska kost som de nunnor och munkar som bor i templet.
Två veckor som för en bortom tid och rum och dessutom får man en bra grund i qigong som gör att man kan fortsätta öva på egen hand. Det är två övernattningar i Beijing.


EN ANDLIG HÄLSORESA TILL TVÅ HELIGA BERG, ett lamabuddhistiskt och ett daoistiskt. Där övar vi meditation, qigong och vandrar för att få en djupare inlevelse i dessa andliga världar. Vi får möjlighet att träffa daoistiska mästare och buddhistiska lamor.
Vi får även ett smakprov på lite av kinas traditionella kultur i form av lektioner i matlagning, kalligrafi och musik.

Resan går till Sichuan och Yunnanprovinserna i västra Kina.  I Sichuan besöker vi Qingcheng shan, det berg där daoismens grundare Zhang Daoling verkade under Östra Han dynastin, för nästan två tusen år sedan. Vi kommer bo på Shangqing gong, Höga klarhetens palats, där det bor daoistiska nunnor och munkar. Där övar vi qigong och vandrar i berget. På templet serveras vegetarisk kost.

Efter sex nätter på Qingcheng shan flyger vi till Shangrila, en tibetansk stad i Yunnanprovinsen på över tretusen meters höjd, där vi besöker det största lamabuddistiska templet utanför Tibet. Sedan beger vi oss till Feilai si, där Meili xueshan (Kawa karpo på tibetanska) är beläget - en bergstopp på 6700 meter som vissa säger är det vackraste man kan skåda. Platsen är mycket helig för buddhister som reser hit på pilgrimsresor, då de även vandrar till den närliggande MIngyongglaciären. Under resan ska även vi besöka glaciären och dess kringliggande tempel.

Ifrån Shangrila flyger vi till Kunming, en stad på tvåtusen meters höjd, där vi stannar i tre nätter. Där kommer vi öva i parken om morgnarna, besöka varma källor och få välgörande massagebehandlingar.

Resan är 18 dagar med två övernattningar i Beijing, en på ditvägen och en på hemvägen.


Hälsoresor till Yunnan provinsen